2019. október 22., kedd; Előd

Kedves Barátunk!

Szeretettel köszöntelek az immáron valóban megújult élő honlapunkon! Elsőként szeretném megköszönni  Segítőinknek, Szponzorainknak >>>

Loginnév: Jelszó: Regisztráció
Legfrissebb híreink:
Eseménynaptár
2019. október 22., kedd
Előd
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
             
 
Ajánló
Életmód
 
Hírek, események > Hírek, események
Nagy sikerü zenélés a Bárcziban
5 8

Az elmúlt héten egy 4 fős delegációval meglátogattuk a Bárczy Gusztáv Gyógypedagógiai Intézetet. A legutóbbi karácsonyi látogatásunk emlékét a gyerekek még mindig a fejükben őrzik, nevelőnőik elmondása szerint azóta is azt a közös tornatermi zenélést emlegetik...

 

Mikor odaértünk a bejárathoz, a sorompó már automatikusan nyílt fel, a kocsiból elsőként kiszálló ,,régi" ismerőst,  Zolikát pedig  egyből elözönlötték a gyerekek. A gitárénekesnek titulált ,,Peti bácsi" szintén rögtön az érdeklődés középpontjába került, s a srácok egyből kivették a kezéből a hangszert, technikai eszközöket, bízván abban, hogy minél előbb kezdődhet a közös éneklés. Dóra és András a Kapcsolat Plus alapítvánnyal most először látogatta meg az iskolát-otthont, de nekik sem okozott problémát az ismerkedés. A gyerekek egyből nyújtották a kezüket, bemutatkoztak és egyszerűen örültek kis csapatunk jelenlétének. Pár pillanat múlva már kézen fogva kísértek minket az iskola kertjébe társaikhoz, akik szintén körülvettek minket, a ,,váratlan vendégeket", és hatalmas örömmel, megannyi kérdéssel bombáztak minket. Közben a ,,technikus kollegák" már kivették a gitárt, a rumbatököt és az egyéb zene eszközöket a táskából, csak hogy kezdődhessen a várva várt koncert! Peti a szülinaposokat először külön ajándékkal köszöntötte, majd az időközben már 30 fősre duzzadt csapat közösen elénekelte az ünnepelteknek gitáros kísérettel Halász Judit örökzöld számát. ,,Zoli bácsi" időközben egy rögtönzött tánckört is alapított, amelynek végén már tízen táncoltak egy körben a zene ritmusára. A gitárszó hallatára a közeli házból az államis lurkók is kimerészkedtek- gondozóik kíséretében. Mint kiderült, mikor meghallották a zeneszót, rögtön tudták, hogy a ,,karácsonyi műsorosok" vannak itt, és egyből siettek ki, illetve volt, aki kerekes székes játszótársát segítette ki az udvarra, segítvén abban, hogy ő is hallhasson egy kis muzsikaszót. Dórának ebben az egy órában számolatlan házassági ajánlata érkezett, néhányan el is jegyezték.... Az együttes dalolás egészen fél hatig tartott, ameddig a gyerekeknek ,,szabadidejük" volt. Az utolsó percekben még legalább 20 gyermekkel bővült az esemény, úgy éreztük, már szinte az egész iskola ott bulizott. S a végén jött a meglepetés: minden gyerek kapott egy müzlis szeletet, banánt, habár ennyi résztvevőre álmainkban nem számítottunk. Meglepetésünkre senki nem az apró ajándékért állt sorba, hanem csak azt kérdezték tőlünk megszeppenve, de hihetetlen boldogsággal: mikor jövünk legközelebb?( Banderas)

Megegyeztünk a gyermekekkel, hogy ha sikerül, akkor a karácsonyi műsor előtt kellene még egy délutáni (nagyobb)zenekaros megjelenés, ennek dátumát időben közöljük, aki akar jöhet segítőnek, zenésznek, vokáloshölgynek vagy háttértáncosnak...:-)

Győr, 2010.09.22.

  Nyomtatás Vissza
  Képgaléria
Cikk az alábbi kulcsszavakkal rendelkezik: bárczi, zenélés (2 db). Ezalapján ehhez a cikkhez kapcsolódóan az alábbi cikkeket ajánlhatjuk: