2019. szeptember 23., hétfő; Tekla

Kedves Barátunk!

Szeretettel köszöntelek az immáron valóban megújult élő honlapunkon! Elsőként szeretném megköszönni  Segítőinknek, Szponzorainknak >>>

Loginnév: Jelszó: Regisztráció
Legfrissebb híreink:
Eseménynaptár
2019. szeptember 23., hétfő
Tekla
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
 
Ajánló
Életmód
 
Rendezvényeink > Határok Nélkül Fesztivál
Határok Nélkül Fesztivál
A kétnapos győri rendezvény a hagyományokra és a tradícióra épít. Győr és a régió nevezetességei közül idén a győri eredetű  hungaricum  a fröccs lesz a középpontban. Sokan nem tudják hogy a fröccs győri találmány, Jedlik Ányos pannonhalmi bencés szerzetes nevéhez fűződik. Ennek tiszteletére idén 1111 liter fröccsöt készétünk.

Emellett egész napos, - több helyszínes - színes zenei és kultúrális programokat kínálunk. Élő koncertet ad Rúzsa Magdolna a Vajdaságból, fellép Szabó András,  Help és FLM zenekarok, Jamie Winchester & Hrutka Róbert, Free Time Band,  a Rába néptánc együttes,  de jönnek szép számban külföldi előadók, művészek is, sőt lehetőséget biztosítunk a feltörekvő amatőr zenészeknek is.


Az egyetem parkolójában felállított óriássátorban az érdeklődők előadásokat hallgathatnak a város nevezetességeiről, kultúrájáról. A rendezvény területén lehetőséget biztosítunk a bemutatkozásra     magyar és határainkon túli önkormányzatoknak,  - akik  magukat,  illetve nevezetességeiket promótálhatják - , illetve helyi kézműveseknek  és a civil szféra képviselői is felállíthatják standjaikat.  
A rendezvény élvezi a megye illetve a város teljes támogatását,  fővédnöke Dr. Szakács Imre a Megyei Közgyűlés Elnöke, házigazdája Győr Város Polgármestere Borkai Zsolt.


Szombat reggel 9 órától több, szabadtéri pódiumon fül és szemtanúi lehetünk a  Kalotaszegi,Mérai, Rimaszombati, Viski, Zilahi, Kupuszinai és régióbei, úgymint Rába, Lajta-néptánc csoportoknak, melyek vígan megférnek Jamie Winchester és Hrutka Róbert zenekarával,  Szabó Andrissal, de itt lesz velünk a Help, és az FLM zenekar egy-egy frontembere is, nem beszélve az est fénypontjáról, a vajdasági Rúzsa Magdolnáról, aki záróakkordként élő koncertjével teszi még emlékezetesebbé az első Határok Nélkül Fesztivált.

Az Egyetemi Csarnok mögötti füves szabad területen jurták kíséretében íjászbemutató, kiselőadások, állatsimogató programok színesítik a rendezvényt

A rendezvényen nagyszabású véradás, ingyenes koleszterin és vérnyomásmérésre lesz lehetőség, ahol a városháza prominensei mellett, közéleti szereplők, művészek, és sportolók, fogadták el első szóra a meghívást. Számtalan főiskolás, egyetemista illetve rengeteg 18. életévét betöltött középiskolás fiatal jelezte váradási szándékát, mellyel az alapítvány a Petz Aladár Megyei kórháznak segít. Az Országos Mentőszolgálat, a, Kataszrófa védelem, Polgárőrség, és a Tűzoltóság látványos bemutatója mellett lesz rendőrkutya bemutató, valamint szakavatott orvosok segítségével drog prevenciós előadások. A Győri Nemzeti Színház társulata pénteken bemutatja a Vonatles című sikeres színdarabot, majd a drog ellenes kampány keretében beszélgetés következik a rendezővel, illetve a szereplőkkel. 

Pénteken este a BBMK- ban Herkely Ákos moderálásával egy beszélgetős műsor lesz, ahol a meghívottak egy kötetlen eszmecserét folytatnak. Meghívott vendégek Dr. Szakács Imre országgyűlési képviselő, Borkai Zsolt polgármester, Szász Jenő Székely Nemzeti Tanács elnöke, Forgács Péter színházigazgató, Dr. Varga Gábor kórházigazgató, Imre István az Integrál H-RT elnök-vezérigazgatója. Fellép még Szabó Andriska, a Szent Kereszt Plébánia templom férfikórusa,a Szanisingers, valamint a mérai néptánccsoport.


Szombaton egész nap képviseltetik magukat nemezelők, kosárfonók. A kilátogatók megismerkedhetnek a hímzés, fazekasság, szalmafonás és mézeskalács készítés rejtelmeivel. Megtudhatjuk, hogy dolgozik egy csipkeverő, viseletkészítő, szőnyegszövő vagy akár egy asztalos (csúzli, pörgettyű, pajzs, fakard stb.) illetve íjász. Lehetőség nyílik egyedi, csak erre az alkalomra készített díszcsomagolású havasi áfonyalekvár, illetve mézespálinka vásárlásra.


A Kapcsolat Plus Alapítvány ezzel a rendezvénnyel szeretne hozzájárulni, ahhoz hogy ez a régió, és ez a káprázatos város, valóban a "határtalan" találkozások városa legyen, hiszen a múlt, a jelen, és a jövő találkozik itt egymással.

  Nyomtatás Vissza